22.9.2018 se u rybníka Maxák uskutečnily Dětské rybářské závody. Počasí i přes nepříznivé předpovědi bylo vynikající a ryby byly při chuti.:-) Jakby ne, na vítěze čekaly ceny jako Rybářský prut, Podběrák, Vydličky, Krmení a další hodnotné ceny.

Sešlo se celkem 12 účastníků a již od začátku bylo jasné, že je to ten pravý den, kdy si každý zachytá. Ryby vesměs braly na žížaly a o úlovky nebyla nouze. Pravidla závodu byla jasná - rozhodující je počet ulovených ryb a v případě, že by byl výsledek nerozhodný, rozhodne součet délek jednotlivých ryb.

První ryba byla za 2 body a nenechala na sebe dlouho čekat. Kapra v délce 37cm zdolal Frank! Následoval krasný úlovek Adélky (viz. video) - kapr 50cm! :-)

Následovala celá řada úlovků viz. níže a rybáři se přetahovali o vedení. Jak se nám blížilo finále, došlo i na krásný souboj o medailové pozice. O ty bojoval Jenda P., Anežka P. a Pepa S. Tyto děti měly shodně po čtyřech bodech. Tento počet byl nakonec pro Jendu P. konečný a tak se rozhodovalo mezi Anežkou a Pepou. Ovšem jakmile se dostal Pepa do vedení, Anežka nekompromisně vyrovnala. V poslední minutě závodů ovšem Pepa nezaváhal a a svým úlovkem (Kapr - 45cm), rozhodl o konečném pořadí. 

1 místo - 6 bodů - Pepa Sochna (Kapr 52cm, 42cm, 45cm, 56cm, 45cm a ježdík) 
2. místo - 5 bodů - Anežka Polnická (Kapr 36cm, plotice, kapřík, lín, hrouzek)
3. místo - 4 body - Honza Pikhart (Kapr 29cm, 40cm, 35cm, Lín 25cm)
Adélka (Kapr 50cm, 32cm)
Matěj (Ježdík, Lín 24cm)
Dan J. (Kapr 42cm, 37cm)
Matěj N. (Kapr 38cm, 40cm)
Ondra (Lín 25cm)
Robert (Kapr 38cm)
Frank (Kapr 37cm)
a další...

Vítězné ceny, balíčky a ohýnek s buřtíky uzavřeli krásný den u vody s množstvím úlovků a velkých zážitků pro naše děti!! 

Díky všem účastníkům a Petrů v zdar! Láďa Sochna

Fotogarie z akce

Video z akce